HTML

Új Szemlélet

Az Új Szemlélet csoport a közösségi munka és a radikális szociális munka eszmeiségét ötvöző szakmai műhely és akciócsoport, amely 2010-ben A szociális munka etikai kódexe megújításának apropójából jött létre. E kettős funkciót betöltve célunk hosszú távú. Szakmai műhelyként szeretnénk teret biztosítani a szociális szférát érintő kérdések megvitatásának, cselekvési stratégiák kidolgozásának. Akciócsoportként pedig arra törekszünk, hogy a szakma és a közvélemény figyelmét felhívjuk a kirekesztettek helyzetére, és egy olyan szakmai közösséget hozzunk létre, amely képes is és mer is kiállni a rászorulókért. Az Új Szemlélet csoport decentralizált, azaz vezetővel nem rendelkező független szervezet, tagjai szociális munkások. Honlap: www.ujszemlelet.blog.hu Elérhetőség: ujszemlelet@gmail.com The Új Szemlélet (New Approach) group is a professional workshop and action group fusing the spirit of community work with radical social work, formed in 2010 with regard to the renewal of the Social Worker’s Code of Ethics. In view of this twofold function, our aims are long term. As a workshop we would like to give a forum to the discussion of social questions and the development of strategies. As an action group our goal is to call the attention of the social profession and the members of the society to the situation of the excluded - and also to built up a professional community that is able to and dare to stand out to the excluded. Új Szemlélet is a decentralized, independent organization, its members are social workers. E-mail: ujszemlelet@gmail.com

Friss topikok

  • Ferencz Norbi: Ha tudjátok mikor szemetelnek az emberek, miért nem akkor állítotok oda rendőröket...miért kell a ... (2012.01.03. 20:24) A józsefvárosi alkotmánysértőknek
  • szocmunkas: A blog linkjét elhelyeztem a blogomon utólagos engedelmetekkel: szocialismunkas.freeblog.hu/archi... (2011.12.29. 10:35) Írd alá, köszönjük!

2011.12.29. 20:40 ujszemlelet

A józsefvárosi alkotmánysértőknek

 

Nyílt levél

Kocsis Máté polgármester, a jegyző, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a polgármester előterjesztését (kukázást tiltó és kriminalizáló) támogató önkormányzati képviselők részére!

"Álláspontom szerint a probléma megoldását jelentené a fenti tevékenységek (kukázás) visszaszorítása azzal, hogy szabálysértési cselekmények közé sorolnánk, melynek következményeként az elkövető szabálysértési eljárás keretében pénzbírsággal sújthatóvá válna."

Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester álláspontja a kukázást tiltó előterjesztésében

 

Az Alkotmánybíróság december 28-i döntése értelmében a kukázást tiltó rendelkezések alkotmányellenesek, továbbá a testület megállapította, „hogy ezek a magatartások a szemetelés körén kívül eső cselekmények,  amelyeknek a szabálysértéssé nyilvánításával az önkormányzat túllépett jogalkotó hatáskörének az Alkotmányban és a törvényekben biztosított keretein”.

 

Mindezt figyelembe véve felszólítjuk Józsefváros polgármesterét, a rendeletet ellenjegyző aljegyzőt, valamint azon önkormányzati képviselőket, akik támogató szavazatukkal elfogadták Kocsis Máté alkotmányellenes előterjesztését (55/2010 önk. rendelet), hogy haladéktalanul kezdeményezzék ennek megsemmisítését.

Kocsis Máté pedig nyilvánosan kérjen bocsánatot a rendelet során joghátrányt szenvedett emberektől és a szociális szakmától, valamint mondjon le hajléktalanügyi referensi pozíciójáról.
 

Amennyiben ennek nem tesznek eleget, kénytelenek vagyunk feljelentést tenni említett személyek mindegyike ellen kényszerítés, közösség tagja elleni erőszak, zaklatás és hivatali visszaélés megalapozott gyanújában.

Új Szemlélet
 

Budapest, 2011. december 29.

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ujszemlelet.blog.hu/api/trackback/id/tr773505226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.12.30. 04:03:31

Ugye negyon benyomtatok mielőtt ezt megírtátok? Az utolsó bekezdésetekből csak annyi derül ki, hogy egy szavát sem értitek, a többi meg... Felszólítotok... Kicsoda kit? Pár nethuszár a sokezer szavazattal megválasztott vezető tisztségviselőket? Nézzetek már a térképre...

szocmunkas · http://www.szocialismunkas.freeblog.hu 2011.12.30. 09:38:42

Radikális intézkedésekre csak radikális válaszok születhetnek...

08.szabogabor 2011.12.30. 18:18:34

Ez persze púder, Ti öndefiníciótok szerint mindenre radikális választ adtok, ez lételemetek. Nekem nem fáj, csak kicsit nevetséges a szerepzavarotok...

szabogyula 2012.01.01. 18:59:33

Az " Új szemlélet" nagyon modern , és emberbarát tagjai szoktak reggelenként , munkába menet a kukázók után üvegcserepeket , és szemetet összetakaritani az utcán a klaviatúrához szokott ujjaikkal ?
.
Majd ha minden szerdán reggel igen , akkor lehet osztani az észt , kedves "forradalmárok" !

Ferencz Norbi 2012.01.03. 20:24:39

Ha tudjátok mikor szemetelnek az emberek, miért nem akkor állítotok oda rendőröket...miért kell a kukázást, ami nem sért semmilyen törvényt (és nem szemetelés)szankcionálni?