HTML

Új Szemlélet

Az Új Szemlélet csoport a közösségi munka és a radikális szociális munka eszmeiségét ötvöző szakmai műhely és akciócsoport, amely 2010-ben A szociális munka etikai kódexe megújításának apropójából jött létre. E kettős funkciót betöltve célunk hosszú távú. Szakmai műhelyként szeretnénk teret biztosítani a szociális szférát érintő kérdések megvitatásának, cselekvési stratégiák kidolgozásának. Akciócsoportként pedig arra törekszünk, hogy a szakma és a közvélemény figyelmét felhívjuk a kirekesztettek helyzetére, és egy olyan szakmai közösséget hozzunk létre, amely képes is és mer is kiállni a rászorulókért. Az Új Szemlélet csoport decentralizált, azaz vezetővel nem rendelkező független szervezet, tagjai szociális munkások. Honlap: www.ujszemlelet.blog.hu Elérhetőség: ujszemlelet@gmail.com The Új Szemlélet (New Approach) group is a professional workshop and action group fusing the spirit of community work with radical social work, formed in 2010 with regard to the renewal of the Social Worker’s Code of Ethics. In view of this twofold function, our aims are long term. As a workshop we would like to give a forum to the discussion of social questions and the development of strategies. As an action group our goal is to call the attention of the social profession and the members of the society to the situation of the excluded - and also to built up a professional community that is able to and dare to stand out to the excluded. Új Szemlélet is a decentralized, independent organization, its members are social workers. E-mail: ujszemlelet@gmail.com

Friss topikok

  • Ferencz Norbi: Ha tudjátok mikor szemetelnek az emberek, miért nem akkor állítotok oda rendőröket...miért kell a ... (2012.01.03. 20:24) A józsefvárosi alkotmánysértőknek
  • szocmunkas: A blog linkjét elhelyeztem a blogomon utólagos engedelmetekkel: szocialismunkas.freeblog.hu/archi... (2011.12.29. 10:35) Írd alá, köszönjük!

2011.11.03. 21:41 ujszemlelet

Újabb osztrák támogatók és egy fontos szakmai etikai állásfoglalás

Ma este még két rövid idézettel örvendeztetünk meg titeket (és persze magunkat):

"Az OBDS – a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetségének (IFSW) tagja - heves tiltakozását fejezi ki azon repressziók ellen, melyeknek a szociális munkások nemzetközi etikai kódexét követő magyar kollégák vannak kitéve. 

Az OBDS követeli az olyan új keletű magyar közigazgatási és büntetőjogi törvényhozás nemzetközi száműzését, mely(ek ) a szakmai szabályokon és emberi jogokon alapuló szociális munkás szakma gyakorlását büntetéssel való fenyegetés alá helyezi."
 
 

és egy nagyon fontos hazai:

"Az Új Szemlélet Csoport márciusi demonstrációja a szociális munkások szakmai szervezete, a Szociális Szakmai Szövetség etikai állásfoglalása szerint az Etikai Kódexnek megfelelően zajlott. „Etikai szempontból a csoport érdekvédelmi tevékenysége önmagában – az Etikai Kódex 7. 10. és 11. pontja alapján – etikusnak mondható.” – írták szeptember 20-i nyilatkozatukban."

a teljes cikket itt olvashatjátok: http://index.hu/belfold/2011/11/03/borton_fenyegeti_a_hajlektalanok_vedoit/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ujszemlelet.blog.hu/api/trackback/id/tr1003351617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.