HTML

Új Szemlélet

Az Új Szemlélet csoport a közösségi munka és a radikális szociális munka eszmeiségét ötvöző szakmai műhely és akciócsoport, amely 2010-ben A szociális munka etikai kódexe megújításának apropójából jött létre. E kettős funkciót betöltve célunk hosszú távú. Szakmai műhelyként szeretnénk teret biztosítani a szociális szférát érintő kérdések megvitatásának, cselekvési stratégiák kidolgozásának. Akciócsoportként pedig arra törekszünk, hogy a szakma és a közvélemény figyelmét felhívjuk a kirekesztettek helyzetére, és egy olyan szakmai közösséget hozzunk létre, amely képes is és mer is kiállni a rászorulókért. Az Új Szemlélet csoport decentralizált, azaz vezetővel nem rendelkező független szervezet, tagjai szociális munkások. Honlap: www.ujszemlelet.blog.hu Elérhetőség: ujszemlelet@gmail.com The Új Szemlélet (New Approach) group is a professional workshop and action group fusing the spirit of community work with radical social work, formed in 2010 with regard to the renewal of the Social Worker’s Code of Ethics. In view of this twofold function, our aims are long term. As a workshop we would like to give a forum to the discussion of social questions and the development of strategies. As an action group our goal is to call the attention of the social profession and the members of the society to the situation of the excluded - and also to built up a professional community that is able to and dare to stand out to the excluded. Új Szemlélet is a decentralized, independent organization, its members are social workers. E-mail: ujszemlelet@gmail.com

Friss topikok

  • Ferencz Norbi: Ha tudjátok mikor szemetelnek az emberek, miért nem akkor állítotok oda rendőröket...miért kell a ... (2012.01.03. 20:24) A józsefvárosi alkotmánysértőknek
  • szocmunkas: A blog linkjét elhelyeztem a blogomon utólagos engedelmetekkel: szocialismunkas.freeblog.hu/archi... (2011.12.29. 10:35) Írd alá, köszönjük!

2011.11.02. 22:34 ujszemlelet

Nov. 4., péntek - sűrű nap lesz, este szakmai kerekasztal-beszélgetésre és bulira várunk!

A reggeli tárgyalás után estére is programmal várjuk a szociális munkásokat (már aktív szakembereket és hallgatókat egyaránt), minden szociális területen dolgozót és szolidaritást vállaló civilt! (Az "IZGATÓ BULI" eseményét itt találod: https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=230673410328676, alább pedig a meghívó.)

Szeretettel várunk
kerekasztal-beszélgetésünkre és az azt követő
szolidaritási

„IZGATÓ BULIRA”!

Mikor?
2011. november 4. 18 óra

Hol?
Frisco Kávézó (IX. Mátyás utca 11.)

Miért?

Mert szociális munkás kollégánkat, Ferencz Norbertet (Pumuklit), aki az Új Szemlélet csoport tagjaként a hazai radikális szociális munka képviselője, hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettével vádolják, mely akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható!

„Bűne”, hogy az Új Szemlélet csoport szakmai akciója keretében (mely a kukázás tiltását és pénzbírsággal való büntetését lehetővé tevő önkormányzati rendelet elleni direkt akció volt), kiállt szabálysértő kollégái mellett, valamint további szolidaritásra kérte a jelenlévőket. A VIII. kerületi ügyészség Ferencz Norbert e tettét a köznyugalom megzavarására alkalmas uszításnak és általános elégedetlenségre való felhívásnak minősítette.


Vagyis bűncselekménnyel vádolják.

Tárgyalására 2011. november 4-én 8:30-kor a Markó utca 25. szám alatt a 393-as tárgyalóban
kerül sor. (Ide is várunk!)

Szerinted ma Magyarországon a szociális munka uszítás…?

Üdvözlettel: Új Szemlélet csoport

Kapcsolat:
ujszemlelet@gmail.com
http://www.facebook.com/pages/ujszemlelet
http://ujszemlelet.blog.hu/

Információ az Új Szemlélet csoportról:
Az Új Szemlélet csoport a közösségi munka és a radikális szociális munka eszmeiségét
ötvöző szakmai műhely és akciócsoport, amely 2010-ben A szociális munka etikai kódexe
megújításának apropójából jött létre. E kettős funkciót betöltve célunk hosszú távú.
Az Új Szemlélet csoport független szervezet, tagjai szociális munkások.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ujszemlelet.blog.hu/api/trackback/id/tr93349047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.